Som tenåringer droppet de ut av skolen, og kastet seg ut i et eventyr som få trodde de skulle mestre.

I dag driver 27-åringene Patrick og Ghazi et millionkonsern med over 400 ansatte.

– Patrick var utrolig flink på skolen. Jeg, derimot, var arbeidsnarkoman og elsket å tjene penger. Det viste seg å være en god match, sier Ghazi Khder.

Gründerdrømmen startet tidlig for Ghazi og makker Patrick Solrunarson fra Tønsberg. I 2013 startet de to unge guttene renholdselskapet Support Service Partner. (I dag Cares)  Den aller første jobben de fikk var en enkel husvask i Larvik. I 2022 vil selskapet omsette for 150 millioner kroner.

– Vi var bare 17 år da dette startet, og vi kunne ingenting om det å drive business. Men vi hadde tidlig et klart mål: Vi skulle bli store, sier Patrick.

Vi skulle bli store
– Patrick Solrunarson

Orden i bakgården

Den snart ti år lange gründerreisen har bydd på opp- og nedturer for Patrick og Ghazi.

– Vi lærte tidlig å ha det ryddig i vår egen bakgård. Det innebærer flere ting, men det aller viktigste er å ha kontroll på økonomien, sier Ghazi.

Gründerduoen har heller ikke vært redd for å ta et oppgjør med en bransje de beskriver som gammeldags, preget av blant annet svart arbeid og utnyttelse. Det ble også viktig å sikre at renholdere og servicemedarbeidere verdsettes på lik linje med ansatte i andre bransjer.

Vi er heller ikke redde for å ansette folk med hull i CVen

– Ghazi Khder

Derfor setter Patrick og Ghazi menneskene i sentrum. Hovedmotivasjonen er å skape arbeidsplasser og gi folk en sjanse. De ansatte skal trives på jobb og behandles med tillit og respekt.

– Vi er ikke redde for å ansette folk som er flinkere enn oss. Vi er heller ikke redde for å ansette folk med hull i CVen. Vi har funnet utrolig mange gullkort på den måten, sier Ghazi.

 

Artikkelen er skrevet av DNB Nyheter og kan også leses her

Fakta Cares

 

  • Renholdselskap, etablert i 2013 av Ghazi Khder og Patrick Solrunarson.
  • Hovedkontor i Tønsberg. Har flere avdelinger på Østlandet og Sørlandet
  • I 2022 vil selskapet omsette for 150 millioner kroner
  • Har om lag 400 ansatte
  • Har mottatt flere priser/utmerkelser. Blant annet Årets Service og Handelsbedrift 2021 (NHO Service og Handel) samt prisen Årets Arbeidsgiver 2022 (Tønsberglivet og Tønsberg Næringsforening)